A jövő energiái – Energát adni a fiataloknak – Egyetemi hallgatók tehetségsegítő programja – 2014
 

picture

A zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány és a Science Innovációs Központ közös szervezésében egy háromnapos Megújuló Energiaforrás Konferencia került megrendezésre Zentán.

Ez a program a szakmai kapcsolatok kialakítására, a pályaorientációra, a szemléletformálásra, a pozitív példák megtekintésére, a környezettudatosságra és új gazdasági szemlélet meghonosítására törekszik térségünk legtehetségesebb tanulóinak képzése által. Teszi ezt oly módon, hogy a tábor munkájába közvetlenül 20 fiatalt kapcsol be, akik szerbiai és magyarországi felsőoktatási intézményekben tanulnak, vagy most nyernek felvételt ezekbe az intézményekbe.

A program fontos célja volt, hogy a megújuló energiaforrásokkal foglakozó szakemberek bevonásával, számos szemléltető eszköz felhasználásával és vidékünk jó példával szolgáló létesítményeink meglátogatásával, rámutassunk a megújuló energiák felhasználhatóságára. A háromnapos tábor során a résztvevők olyan helyszínekre, vállaltokba látogatnak el, amelyek jelentős eredményt értek el a megújuló energiaforrások kiaknázása és felhasználása terén.

Projektek
 

picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture

"A tanulásnál mindig az jelenti a legnagyobb akadályt, amiről az ember azt hiszi, hogy nem képes megtanulni."

-Ruth Werner, eredeti nevén Ursula Kuczynski,
német író és katonai hírszerző


Hírek
 

Bemutatták a Than Mór-albumot
2016. november 29.: Magyar Szó tovább...

Tudománynépszerűsítés Zenta főterén
2016. szeptember 1.: Pannon RTV tovább...

Zenta: Megnyitották a Tudományos Kamiont
2016. szeptember 1.: VAJMA tovább...

Than Mór emlékére
2016. június 21.: Magyar Szó tovább...