IV. Tudományok Útja – tudomány-népszerűsítő rendezvény
 

picture

A Pro Scientia Naturae Alapítvány és a zentai Kertészek Egyesülete idén negyedik alkalommal szervezte meg a Tudományok Útja tudomány-népszerűsítő rendezvényt.

A rendezvény az Óbudai Egyetem Bejczy Antal űrrobotika kiállításának megnyitójával indult Zentán július 1-én, melyet dr. Takács Márta, az Óbudai Egyetem és a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar oktatója nyitott meg a Művelődési Ház kiállítási termében. A kiállításmegnyitót követően izgalmas tudományos témájú előadások, bemutatók, interaktív programok várták az érdeklődőket Zentán, Adán, Magyarkanizsán és Óbecsén.

A rendezvény programjait a helyi általános és középiskolák tanulói is megtekintették, amely nagy jelentőséggel bír, hiszen a program kiemelten fontos célja a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltése térségünk gazdaságát meghatározó tudományterületek iránt.

Az idei rendezvény kiemelt partnere a MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont, további partnerei: Óbudai Egyetem, Szent István Egyetem, Újvidéki Tudományegyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Szabadka, Zenta Község Önkormányzata, Vajdaság Erdői Közvállalat, Beszédes József Mezőgazdasági – Műszaki Iskolaközpont Magyarkanizsa, Műszaki Iskola Ada, Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ Zenta, Than Fivérek Értelmiségi Kör Óbecse voltak.

A rendezvény támogatói: Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma, Bethlen Gábor Alap, Szekeres László Alapítvány

Projektek
 

picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture

"A tanulásnál mindig az jelenti a legnagyobb akadályt, amiről az ember azt hiszi, hogy nem képes megtanulni."

-Ruth Werner, eredeti nevén Ursula Kuczynski,
német író és katonai hírszerző


Hírek
 

Bemutatták a Than Mór-albumot
2016. november 29.: Magyar Szó tovább...

Tudománynépszerűsítés Zenta főterén
2016. szeptember 1.: Pannon RTV tovább...

Zenta: Megnyitották a Tudományos Kamiont
2016. szeptember 1.: VAJMA tovább...

Than Mór emlékére
2016. június 21.: Magyar Szó tovább...