Than Emlékház
 

picture

Than Emlékház – A műemléképület a tudományt, a művészetet és a szórakozást ötvözve kínál tartalmas szórakozást minden korosztály, de különösképpen iskoláskorú gyerekek számára.

Than Mór és Than Károly, a világhírű művész és tudós szülőházának újjáépítése 2013 elején fejeződött be Óbecsén. Az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör a Science Kft.-t bízta meg az épület megfelelő tartalommal való feltöltésével, programszervezéssel és az Emlékház üzemeltetésével.

A Than Emlékház 2013.április 12-én nyitotta meg kapuit. A látogatókat a tudományos interaktív parkon kívül még két emlékszoba és képzőművészeti kiállítások is várják.

A tudományos interaktív park 27 kiállított eszköze lehetővé teszi, hogy a látogatók képletek és definíciók nélkül, kísérletek útján ismerkedjenek a természet törvényszerűségeivel, ugyanakkor megcsodálhatják Than Mór festményeinek reprodukcióit is. Az Emlékház látogatói néhány élményteli órát tölthetnek el a tudomány és a művészet világában.

Az interaktív park folyamatosan újabb eszközökkel bővül, a közeljövőben újabb kiállítás megrendezésére kerül sor, valamint a kerthelyiség felújítását követően szabadtéri programok is várják az Emlékházba látogatókat.

Projektek
 

picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture picture

"A tanulásnál mindig az jelenti a legnagyobb akadályt, amiről az ember azt hiszi, hogy nem képes megtanulni."

-Ruth Werner, eredeti nevén Ursula Kuczynski,
német író és katonai hírszerző


Hírek
 

Bemutatták a Than Mór-albumot
2016. november 29.: Magyar Szó tovább...

Tudománynépszerűsítés Zenta főterén
2016. szeptember 1.: Pannon RTV tovább...

Zenta: Megnyitották a Tudományos Kamiont
2016. szeptember 1.: VAJMA tovább...

Than Mór emlékére
2016. június 21.: Magyar Szó tovább...